APPONYI KASTÉLY

  • Helyszín: Hőgyész 

  • Dátum: 2015-2017

  • Alapterület: 7,000 m2 

  • Megrendelő: Pharaon Beta Kft. 

  • Építészet: Öt Elem Építésziroda 

  • Építész: Czakó Kálmán, Öt Elem: Dobrányi Ákos, Radnóti Tamás

  • Belsőépítészet: Demeter Design Stúdió

  • Tervezők: Demeter Nóra, Csigó Ákos, Dobó Magdi, Fehér Ibolya, Hanusovszky Andrea, Leits Miklós, Polgár Tibor, Simon Edina 

 

E kétéves renoválási terv során egy öt hektáron elhelyezkedő, 18. századi kastélyt alakítottunk át ötcsillagos szállodává. Az Apponyi család egykori rezidenciáját 2005-ben egyszer már renoválták, de akkor sok kárt tettek az épület eredeti jellegében. A DDS olyan butikhotelt tervezett, amely megőrzi a műemléki épület eredeti szépségét, ugyanakkor vendégei számára képes biztosítani a 21. század minden kényelmét. A kastélyt körülvevő hatalmas parkot szintén visszaállítottuk az eredeti 18. századi állapotába, így ismét teljes pompájában látható.

© 2020 by Demeter Design Studio