ING SZÉKHÁZ

  • Helyszín: Budapest

  • Dátum: 2020

  • Alapterület: 2.600 m2

  • Megrendelő: ING Bank magyarországi Fióktelepe

  • Belsőépítészet: Demeter Design Stúdió

  • Tervezők: Demeter Nóra, Csigó Ákos, Farkas Petra, Kern Anita, Nenad Zoric

 

Az ING-székház a 20. századi magyar irodaházépítészet ikonikus fejlesztése, amely Erick van Egeraat holland építész sajátos stílusával épült: a némileg dekonstruktivista épület a budapesti bérháztömbök arányaiból merített, egyben a Liget színei és formavilága is megjelent a ház külső és belső homlokzatain. Az eredeti Egeraat-formavilág és a gazdag anyaghasználat továbbvitelével, a magas színvonalú, új ING-brand integrálásával, az újragondolt térrendszerekkel, a természetes anyagok és a kézműves technikák használatával, valamint a közösségi terek megnyitásával igyekeztünk erősíteni a kapcsolatot az új és a régi között.  
A központi ING Fórumban a dolgozók új perspektívából ismerhetik meg az irodavilág közösségépítő funkcióját. A reggeli kávézás, az étkezés, a co-working típusú munkavégzés, valamint a Magyarországon egyedülálló technológiával épült növényoszlop-együttes alkotta belső kertben történő pihenés funkciójának összekapcsolásával, továbbá a tér multifunkcionális átalakíthatóságával egy olyan kollaborációs tér született, ahol az eddig csapatokban dolgozó osztályok egy nagy egésszé, egy ING-családdá kovácsolódhatnak.

© 2020 by Demeter Design Studio